Over Slagerij Rutten
Sinds 1932 staat Slagerij Rutten voor ambacht, service en dagvers kwaliteitsvlees in Hout Blerick en omgeving. Wat ooit begon als een dorpsslagerij groeide uit tot een vertrouwd adres voor jong en oud. Vandaag zetten we die traditie met dezelfde toewijding voort, in een fris en modern jasje.
Onze geschiedenis in het kort
In 1932 opende Frits Rutten de slagerij in Hout Blerick. Toen hij door rugklachten minder kon werken, stapte zoon Lei bij een collega in Venlo in om het vak verder te verfijnen. In 1968 keerde Lei terug en in 1974 nam hij de zaak definitief over. Samen met zijn vrouw Mariet bouwde hij aan een slagerij die in de wijde omgeving bekend werd om kwaliteit en persoonlijke aandacht. In het dorp kende iedereen hem als Leike.
De afgelopen jaren nam de nieuwe generatie steeds meer taken over. Door gezondheidsredenen kon Leon het bedrijf niet definitief voortzetten. Daarom is Cindy sinds 2023 eigenaar. Zij bewaakt de recepten, de scherpte op kwaliteit en het persoonlijke contact. Bestellen gaat bewust telefonisch, zodat we kunnen meedenken over je keuze en hoeveelheid. Wil je advies over bereiding of porties? We helpen je graag verder met een passend voorstel.
Ambacht door de jaren heen
Sinds 1932 werken we elke dag aan hetzelfde doel: dagvers kwaliteitsvlees en persoonlijke service. Van dorpsslager tot vertrouwd adres voor jong en oud, met het ambacht als rode draad.
1932
Start van het familieambacht
Frits Rutten opent de slagerij in Hout Blerick. Vakmanschap, eerlijk advies en dagvers vlees vormen vanaf het eerste moment de basis.
1974
Leike bouwt het huis van kwaliteit
Zoon Lei neemt over en groeit met Mariet uit tot hét adres in de regio. Bekend om vaste recepten, zorg voor smaak en persoonlijke aandacht.
2023
Cindy zet de nieuwe standaard
De derde generatie neemt het stokje over. Dezelfde kwaliteit en service, nu in een fris en modern jasje.
Maak kennis met ons team
Onze slagerij is gebouwd op mensen die hun vak verstaan. Van recepturen die we koesteren tot advies aan de toonbank: ons team maakt elke dag het verschil. Wil je weten wie er voor je klaarstaan?
Cindy
eigenaresse
Marissa
team winkel
Lei
slager in hart en nieren
Leon
Slager
Jolanda
Team winkel
Leendert
Slager
MAriet
Team winkel
Sandra
Team winkel
Zo werken wij
We helpen je graag persoonlijk aan de toonbank of via de telefoon. Bestellen gaat uitsluitend telefonisch via 077 382 1758. We luisteren naar je wensen, adviseren over soort en hoeveelheid en zetten je bestelling gekoeld klaar aan Groetweg 12, 5926 PT Venlo. Parkeren kan voor de deur, dus je bent zo weer onderweg. Wil je eerst inspiratie opdoen of heb je vragen over bereiding? Kom gerust langs, we denken met je mee.
Waarom nu bellen?
• Snel geregeld zonder wachtrij
• Vers geportioneerd op jouw moment
• Advies over bereiding en hoeveelheid
Openingstijden:
Maandag: 09.00 tot 17.00
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 08:30 tot 17:00
Donderdag: 08:30 tot 17:00
Vrijdag: 08:30 tot 17:00
Zaterdag: 08.30 tot 15.00
Zondag: gesloten